Creatieve Jeugdervaring

Bewustwording en voorlichting bij kinderen hoeft niet saai te zijn

Preventieve jeugdervaring

Pedagogiek & activiteitenbegeleiding

Als er gesproken wordt preventieve activiteiten denken ouders, verzorgers en professionals vaak aan zwaar beladen en serieuze trainingen en workshops voor kinderen. Waar een heel behandelplan bij komt kijken. DeJazz Kidzz laat zien dat dit anders kan en vindt het juist belangrijk dat er ook aan doelstellingen gewerkt wordt in een preventieve vorm. Dat er binnen activiteiten serieus gekeken wordt naar de levenservaringen, maar dat het absoluut niet zwaar beladen mag aanvoelen voor de kinderen. Door de kwaliteiten van een activiteitenbegeleidster en pedagoog samen te bundelen, creëren we die perfecte combinatie van plezier en werken aan doelen en kunnen we zo de meest effectieve aanpak bedenken.

Een innovatieve en professionele aanpak verstopt in een creatief jasje

Kindgericht

Een preventieve aanpak voor jeugdgroepen en ondersteuning binnen jeugd ervaringen. Scholen, instanties en verenigingen kunnen ons inzetten als hulpmiddel naast eventueel bestaande trainingen en workshops. Als een kind begeleiding of ondersteuning krijgt van professionals, wordt vaak het karakter en de beleving van het kind er niet goed of gewoon helemaal niet bij betrokken. De focus wordt vaak alleen gelegd op ‘de problematiek’ waarvoor het kind in een dergelijk traject zit. Dit doet DeJazz Kidzz niet!
We zetten de uitgangspunten, doelen en beleving van het kind (kinderen), naast elkaar en geven een activiteit zo vorm dat ze elkaar versterken. De jeugdervaringen en doelen waaraan gewerkt wordt binnen een activiteit staan vast, dan kan er concreet een boeking gedaan worden. Maar de manier hoe wij de details uitwerken en de concretere invulling van de activiteit, om dit doel te behalen, hangt samen met de beleving, wensen en behoeften van die kinderen.

buiten spelen jongens voetbal
1 Doel bereiken maar de aanpak hiervoor kan verschillen

Focus ligt vaak binnen een behandelplan op het aanpakken van doelen zonder echt te kijken naar het individu, dus één plan en dezelfde aanpak voor elk kind en iedere groep. Niet bij DeJazz Kidzz, wij leggen de focus op één onderwerp, maar de manier van aanpak kan bij elk kind en elke groep weer verschillen. Wij zullen werken vanuit de visie van kinderen, om zo de activiteiten persoonlijk aan te kunnen laten sluiten. Dit doen we door ook kinderen te zien als een uniek persoon en niet alleen denkend aan ‘het probleem’. Dezelfde aanpak voor elke groep of elk kind hoeft niet dezelfde uitkomsten of effecten te hebben. Elk kind, is net als ons volwassenen uniek met een eigen karakter, mening en achtergrond en hier zullen wij bij elke boeking en activiteit rekening mee houden. Wij vinden dat je op die manier, vooral met werken in preventieve vorm, het meeste uit kinderen kan halen. En dat is toch wat elke professional wilt!

samenspelen kids cup cakes

Ook zijn wij niet gebonden aan 1 locatie, stad, buurt, wijk of gemeente. U kiest en wij zullen er zijn!

KvK nr: 68543956