Professionele ondersteuning

Wij laten elk kind stralen in hun talent

Cyber Tijdperk

Tegenwoordig in dit digitale tijdperk komen we er niet onderuit…

Het komt iedereen bekend voor…
Selfies, Hashtags, Catfish, Vind ik Leuks, Vloggen en Bloggen, Insta, FaceBook en SnapChat, online gamen, videochatten en Twitter.

Technologie heeft zeker zijn goede kanten, zoals zaken die sneller lopen, meer en snellere communicatie en je kan ideeën en meningen op een makkelijke manier verspreiden.
Maar even groot kunnen de gevaren en gevolgen zijn en dit kan al vanaf een hele jonge leeftijd effect hebben op de ontwikkeling en kan de emotioneel sociale gesteldheid beïnvloeden van een kind. Het wordt voor de kinderen van nu hierdoor ook steeds moeilijker om hun privacy te waarborgen. Als niet op jonge leeftijd al geleerd wordt met deze technologie om te gaan kan dit nadelig zijn voor het kind. Een wegwijs in dit is voor ieder kind goed!

We houden rekening met het karakter van ieder kind

Pesten

Een unieke aanpak, voor een slopend probleem met soms grote gevolgen…

Het is al vele jaren bij iedereen bekend dat er sprake is van pestgedrag onder kinderen en sinds de laatste jaren is zelfs uit onderzoek gebleken dat pesten door gaat onder volwassenen. De laatste cijfers hebben aangetoond dat vele programma’s tegen pesten helaas geen effecten hebben gehad op de kinderen van nu.

Door kinderen op een meer directe manier te benaderen willen we deze doelgroep op een bewuste manier laten ervaren wat pesten met een persoon kan doen.

Aangezien pestgedrag tot in de adolescente fase kan spelen vinden wij het belangrijk dat dit in de kind/jeugdfase al hard aangepakt wordt. Dat kinderen bewuster worden van de fysieke, maar ook emotionele effecten. Deze gevolgen brengen wij dichter tot het kind door actuele casussen in de uitvoering te betrekken. Ook door kinderen te leren dat zij het recht hebben grenzen aan te geven. Deze activiteit zullen wij uitvoeren vanuit zowel het oog van het slachtoffer, maar ook vanuit de pester.

Nee en Stop is ook een antwoord!

Zelfvertrouwen

Het is niet erg als je nog niet weet wat je later wilt doen!

Zoals Rome niet gebouwd is in 1 dag, verwachten wij niet dat het zelfvertrouwen vergoot kan worden bij een kind in 1 sessie. Het aantal sessies zullen dan ook afgestemd worden op de groep door middel van het intake gesprek.

De focus tijdens deze sessies kan zoal liggen op handvaten mee geven, je eigen ‘ik’ vinden, met onzekerheden omgaan, je buiten gesloten voelen en hoe hulp te krijgen

Ook zijn wij niet gebonden aan 1 locatie, stad, buurt, wijk of gemeente. U kiest en wij zullen er zijn!

verjaardag buiten tweeling

Iedereen is Perfect

Stop de taboe en maak meer bespreekbaar

Geen schaamte over je eigen lichaam.

Kinderen zitten volop in hun ontwikkeling en ondergaan veel lichamelijke en emotionele veranderingen. Dit is bij jongens en meisjes natuurlijk heel erg verschillend en persoonlijk, vandaar dat de sessies gesplitst zullen worden, naast leeftijd ook naar geslacht.

Seksuele voorlichting vinden wij zeker belangrijk, maar wij willen juist naar voren halen waar niemand over spreekt. Tieners moeten meer bewust worden gemaakt van hun eigen lichaam.
Hier komt van alles bij kijken..
Geslachtsorganen, hormonen of zoals schimmelinfecties en blaasontsteking bij dames en overbeharing, stemverandering en lichaamsgeur bij de heren.

Gezond

In de breedste zin van het woord

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg bewust worden gemaakt over hun gezondheid, dit afgestemd op hun niveau en ontwikkeling. Wij kijken naar de vele verschillende aspecten die je gezondheid kunnen beïnvloeden.

De voorlichting zal bestaan uit de volgende topics: voeding, hygiëne, slaap en rust, beweging en lichamelijk en emotionele klachten.

Wij vinden het belangrijk om kinderen op al deze gebieden tips en trucs te leren, zodat ze meer bewust worden dat dit een levensstijl is en dat dit te maken heeft met veel aspecten en keuzes die ze maken in hun leven.

Mijn Toekomst

Kinderen bewuster bezig laten zijn met hun toekomst, dromen en mogelijkheden

Tegenwoordig moeten kinderen snel en vroeg keuzes maken voor hun toekomst en daarom vinden wij het belangrijk dat ze de juiste informatie en ingangen aangereikt krijgen.

De focus zal hier gelegd worden op beroeps en studie oriëntatie, bewust met geld om gaan en zelfstandig wonen. Kinderen een breder beeld geven van wat al hun mogelijkheden zouden kunnen zijn. Veel beroepen en opleidingen blijven vaak ongehoord bij kinderen.

Doe wat jij wilt en niet wat anderen van je willen

KvK nr: 68543956