1ste samenwerking Business2Business !!

Door 21 mei 2019 B2B

Zoals jullie weten heeft DeJazz Kidzz meerdere takken binnen het bedrijf. Naast entertainment en jeugdervaring voor de kinderen, ondersteunen we ook andere professionals waar nodig is bij hun eigen project. Een aantal weken geleden heeft een coördinator van Stichting IMC Basis, een weekendschool, ons benaderd en gevraagd of we wilden helpen bij het begeleiden van kinderen. De kinderen waren van basisschool De Schakel in Kerkrade, uit groep 7 en 8. Het leek ons erg leuk om hierin uit te helpen en dit was ook een goede samenwerking passend in ons B2B gedeelte.

“Professionals helpen elkaar uit!”

Het project waar de kinderen mee bezig zijn paste ook heel goed bij ons, als DeJazz Kidzz startende ondernemers. De kinderen zijn namelijk bezig met het opstarten van een eigen onderneming, natuurlijk gezien met een knipoog 😉

IMC Basis laat de kinderen met dit project ervaren wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van je eigen bedrijf. Zo waren er groepjes “de ondernemingen” gevormd en had elke onderneming een eigen kleine starterskapitaal. Op vrijdag 17 mei hebben we samen met de kids rondleidingen en voorlichtingen gekregen van verschillende ondernemers in de gemeente Kerkrade. De kinderen kregen hier de mogelijkheid om vragen te stellen en kregen een beter beeld over wat het hebben van een onderneming allemaal inhoudt en wat hierbij komt kijken.

De kinderen waren allemaal erg creatief in het bedenken van hun onderneming en waren allemaal druk bezig met het opstellen van een ondernemingsplan. De leukste bedrijven kwamen naar voren, van een Luxe ijssalon genaamd De ongezonde musketiers tot een Mini Casino waar inleg geld was en de winst snoep. Wij hebben de kinderen begeleidt langs de verschillende bedrijven en hebben meegeholpen bij het brainstormen voor hun eigen onderneming. Voor 29 mei zijn de kinderen zelf een ondernemingsmarkt aan het organiseren voor het goede doel. Hier krijgen de ondernemingen van de kids een eigen kraampje en zullen de startende ondernemers 😉 hun product aan de markt gaan tonen en verkopen.

Team DeJazz Kidzz is uitgenodigd en we gaan dan ook zeker een kijkje nemen 😀

We zijn blij met onze eerste B2B samenwerking tussen professionals, DeJazz Kidzz helped out Stichting IMC Basis. Altijd leuk om een handje te kunnen helpen in het begeleiden van kinderen. Maar zo zijn er nog veel andere manieren van samenwerking tussen professionals. Wij helpen andere professionals uit waar nodig en bieden onze ondersteuning zoals is afgesproken met elkaar.

Waar kinderen zijn, is een samenwerking altijd mogelijk 🙂