DUBBELFEEST… 2 karakters gecombineerd in 1 thema

Door 13 april 2017 Verjaardagen
verjaardag buiten tweeling

Meteen een leuke uitdaging voor onze 2de boeking!

De verjaardagen organiseren van een tweeling, hun namen zijn Jip en Borre en zij zijn 8 jaar geworden.
Zij kozen allebei voor het thema Music and Dance en wilden graag Break Dance leren! Daarnaast had Jip, via het vriendenboekje, ons ook laten weten dat hij houdt van experimentjes doen.

Geen probleem voor DeJazz Kidzz natuurlijk.
Zelfs al hebben 2 kinderen een idee, ook dan gaat DeJazz Kidzz hier gewoon in mee!

Omdat de kids gekozen hadden voor een muziek thema, was het geen probleem om beide muziekstijlen op het feest te laten horen, zowel Rock muziek als de sound track van Jurassic Park klonk er dit keer uit de boksen.
En de aankleding was natuurlijk afgestemd op hun lievelingskleuren, dit was ook goed met elkaar te combineren. Want zo houdt Jip van de kleuren groen en blauw en vind Borre alle kleuren mooi.
Perfecte combi toch!

Dit keer hebben de ouders van de jarigen ervoor gekozen om de verjaardag gewoon lekker bij hun thuis te vieren.
Ook dit is voor DeJazz Kidzz GEEN PROBLEEM! Dan nemen we alle materialen en de Goody Bags gewoon mee naar de gekozen locatie en stemmen de uitvoering af op de plekken/ruimtes die er tot onze beschikking zijn.

Improvisatie is namelijk ons ding!

De kinderen hadden echt geluk met het weer en hier hebben wij natuurlijk als organisatie, goed op ingespeeld. Omdat er in de buurt van het huis een plein en speeltuintje lagen, hadden we besloten om een aantal activiteiten buiten te gaan doen.

Buiten activiteiten zijn geworden >>> de warming up, want voordat er volop gedanst kon worden, was het natuurlijk belangrijk dat die spiertjes eerst soepel gemaakt werden. We hebben nog in de speeltuin gehangen en geklommen en de experimentjes buiten gedaan, daar hadden we alle ruimte om troep te maken! (wat we daarna natuurlijk ook netjes opgeruimd hebben)

Na heerlijk van het weer genoten te hebben, was het tijd voor de Break Dance Moves! We begonnen met onze moves te showen en er waren een aantal kinderen die dit motiveerde mee te doen en zelfs eigen moves lieten zien. Maar daar hield het dan ook ver bij op…. want alle andere kinderen voelden te veel druk en schaamden zich ervoor om te gaan dansen waar iedereen bij was.

En wat nu dan?? Dit was geen rede voor DeJazz Kidzz om in paniek te raken of om het gekozen arrangement hierdoor in de soep te laten lopen.
Jaaa jullie weten het, zoals al eerder gezegd is improvisatie ons ding! Daarom zagen wij dit juist als een uitdaging.
Dus er is gekozen voor een dans activiteit, maar de kinderen durven niet te dansen…..
Hoe hebben we dit opgelost… (en dit zonder dat het opvallend is voor de kinderen of invloed heeft op het feestje).

We hebben meerdere spellen gedaan en dans hierin verwerkt. Hierdoor lag de nadruk niet zo op het dansen, waardoor de kinderen zich niet “voor schut” voelden (dit waren hun woorden).

Wat hebben we nu gedaan…
>>> De 2 dansers hebben wel nog de Robot dans gedaan, dit zag er zo leuk uit! Mogen ze trots op zijn.
>>> Daarna hebben we kinderen de Limbo laten doen, dit natuurlijk wel dansend en om het moelijker te maken, ook samen met een buddy. Het zag er zo lief uit >> 2 kinderen in gesprek zien, om samen tot een tactiek te komen hoe het beste onder die stok door te gaan. Dat is pas teamwerk! Goedzo kids.
>>> Moderne vorm van het spel Annemaria Koekoek, dit in een ander jasje gestoken en aangepast aan het Break Dance thema… DeJazz Kidzz maakt er dan van >>> Annemaria Freeze !! In plaats van gewoon stil staan (dat is natuurlijk erg saai), moesten de kinderen een Break Dance move laten zien in een freeze stijl. Dit vonden ze GEWELDIG! (zelfs de stille kids gingen los bij dit spel)

Zo is te zien dat kinderen een leuk idee kunnen hebben, maar als zij met al hun vrienden zijn dit toch niet zo goed durven doen. Wij weten zelf als volwassenen ook wel hoe het is om die druk (schaamte) te voelen en dit is ook helemaal niet erg.
Het is dan aan de organisatie om hier creatief mee om te gaan, zodat de kinderen zich toch nog vermaken en hier is DeJazz Kidzz gelukkig ook goed in 😀

De mening van de kinderen staat bij ons altijd op Nr. 1

Wat de keuze ook mag zijn en hoe de kinderen hier ook over denken of op reageren, wij spelen hier wel op in !!!

Jip en Borre wij hebben een super dag gehad met jullie !! 🙂

Join the discussion 2 Comments

 • Anita schreef:

  Wat een leuk initiatief en ik wens jullie wederom heel veel SccS met dit project.

  • dejazz schreef:

   Dank je wel Anita! 🙂 Je kan ook alles over DeJazz Kidzz volgen op Facebook en Instagram.

   Wij wensen je hele fijne paasdagen!

   Groetjes Devon en Jasmin